Sociální zabezpečení v České republice a Lucembursku - Charousková, Monika (2018)
Bakalářská práce se zabývá sociálním zabezpečením v České republice a Lucembursku. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitolu tvoří teoretická část složená z úvodu do sociálního zabezpečení, analýzy sociálního zabezpečení v České republice a analýzy sociálního zabezpečení v Lucembursku. Druhá kapitola porovnává a hodnotí systémy obou zemí podle základní charakteristiky, organizace, financování a rozboru poskytovaných dávek. Ve třetí kapitole jsou uvedeny konkrétní návrhy de lege ferenda pro Českou republiku a Lucembursko.