Sociální zabezpečení v České republice a Lucembursku - Charousková, Monika; Chvátalová, Iva; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá sociálním zabezpečením v České republice a Lucembursku. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitolu tvoří teoretická část složená z úvodu do sociálního zabezpečení, analýzy sociálního zabezpečení v České republice a analýzy sociálního zabezpečení v Lucembursku. Druhá kapitola porovnává a hodnotí systémy obou zemí podle základní charakteristiky, organizace, financování a rozboru poskytovaných dávek. Ve třetí kapitole jsou uvedeny konkrétní návrhy de lege ferenda pro Českou republiku a Lucembursko.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses