Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Kunčíková, Aneta (2018)
Cílem této diplomové práce je zpracování finanční analýzy a mezipodnikového srovnání na základě vybraných nástrojů. Pro zpracování finanční analýzy a mezipodnikového srovnání jsem si vybrala Rodinný pivovar Bernard, a. s., Pivovar Svijany, a. s. a Pivovar Zubr, a. s. Práce je koncipována tak, že v první části jsou zmíněny teoretické poznatky, které jsou následně aplikovány pro druhou část práce, kde jsou vzájemně komparovány vybrané pivovary v rozmezí let 2012–2016. Při srovnávání jsem zvolila jako základnu Rodinný pivovar Bernard, a. s., který je analyzován do větší hloubky a následně jsem zanalyzovala Pivovar Svijany, a. s. a Pivovar Zubr, a. s. pro jednotlivé metody finanční analýzy a mezipodnikového srovnání. Pro úplnost je v závěru práce zpracováno mezipodnikové srovnání a z toho vyplývající doporučení pro zlepšení finanční situace vybraných podniků.