Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Kunčíková, Aneta; Jánský, Jaroslav, 1952-; Sabolovič, Mojmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této diplomové práce je zpracování finanční analýzy a mezipodnikového srovnání na základě vybraných nástrojů. Pro zpracování finanční analýzy a mezipodnikového srovnání jsem si vybrala Rodinný pivovar Bernard, a. s., Pivovar Svijany, a. s. a Pivovar Zubr, a. s. Práce je koncipována tak, že v první části jsou zmíněny teoretické poznatky, které jsou následně aplikovány pro druhou část práce, kde jsou vzájemně komparovány vybrané pivovary v rozmezí let 2012–2016. Při srovnávání jsem zvolila jako základnu Rodinný pivovar Bernard, a. s., který je analyzován do větší hloubky a následně jsem zanalyzovala Pivovar Svijany, a. s. a Pivovar Zubr, a. s. pro jednotlivé metody finanční analýzy a mezipodnikového srovnání. Pro úplnost je v závěru práce zpracováno mezipodnikové srovnání a z toho vyplývající doporučení pro zlepšení finanční situace vybraných podniků.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: finanční analýza; pivovary; srovnávací metody; účetní výkazy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; breweries; comparative methods; financial statements; master's theses