Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Machová, Jana; Jánský, Jaroslav, 1952-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu finančního zdraví tří podniků působící v oděvním a textilním průmyslu za pomoci vybraných nástrojů finanční analýzy a následně výsledky těchto analýz použít pro porovnání za pomoci metod mezipodnikového srovnání. Teoretická část popisuje vybrané metody finanční analýzy a mezipodnikového srovnání. Tyto metody jsou v praktické části aplikovány ve společnostech PLEAS a. s., MOIRA CZ, a. s. a JITEX COMFORT s. r. o. V závěru práce jsou shrnuty odpovědi na dané výzkumné otázky a také navrhnuta doporučení pro společnost PLEAS a. s.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: finanční analýza; oděvní průmysl; srovnávací metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; clothing industry; comparative methods; master's theses