Zhodnocení přínosů MAS Český západ při čerpání dotací z ESI fondů - Holevová, Karolína (2018)
Bakalářská práce se v první kapitole zaměřuje na regionální politiku na úrovni Evropské unie. Zabývá se významem kohezní politiky, charakteristikou a finanční výší Evropských strukturálních a investičních fondů, základními dokumenty a systémem investování do regionů. Druhá kapitola pohlíží na rozvoj regionu z lokální úrovně. Osvětluje pojmy LEADER či MAS. Ve třetí kapitole je provedena analýza podaných žádostí, které jsou rovněž vstupním materiálem pro kapitolu čtvrtou. Tato klíčová část práce se zabývá kvalitativním výzkumem (strukturovanými rozhovory) s žadateli. Cílem výzkumu je zjištění, zda MAS hraje klíčovou roli při rozhodování žadatelů, zda se zapojit do žádání o finanční podporu a jaké benefity jim přináší. Práce též vyvozuje možnosti zlepšení nabízených služeb pracovníky MAS.