Optimalizace distribuční cesty výrobků Plzeňského Prazdroje do Jižní Korey - Adamec, Jakub (2018)
Cílem této práce je snaha o optimalizaci distribučních cest Plzeňského Prazdroje do Jižní Korey. Práce se skládá ze dvou částí. V první části je popsána historie pivovarnictví, spjatost českého národa s pivem, historie Plzeňského Prazdroje, výroba piva a dodací podmínky, které úzce souvisí s exportem. Na tuto část posléze volně navazuje praktická část, která analyzuje dosavadní distribuční cesty využívané Plzeňským Prazdrojem. V současné době využívá Plzeňský Prazdroj tři formy logistiky pro export svých pivních surovin do Jižní Korey – železniční, leteckou a námořní. Autor si klade za cíl hlouběji analyzovat každou z těchto forem v samostatné kapitole, a najít vhodná řešení, která povedou k optimalizaci a zlepšení daných distribučních cest.