Vliv měnového kurzu na finanční ukazatele realitního projektu - Veselá, Andrea (2018)
Tato práce se zabývá vlivem měnového kurzu na finanční ukazatele konkrétního realitního projektu. Devizová expozice tohoto projektu vyplývá primárně z výnosů denominovaných v eurech. Posuzované ukazatele zahrnují čistou současnou hodnotu, vnitřní výnosové procento, Equity Multiple, Cash on Cash Return, Operating Expense Ratio, celkový zisk, rentabilitu celkového kapitálu, rentabilitu vlastního kapitálu, kapitalizační míru, Rent Multiplier a WAULT. Ukazatele jsou testovány na tři úrovně měnového kurzu, predikované Českou národní bankou. Jsou též hledány hraniční hodnoty měnového kurzu, při kterých ukazatele nabývají kritických hodnot. Dále je provedeno zhodnocení aktuálního zajištění měnového rizika, které je v současné době omezeno na přirozený hedging aplikovaný prostřednictvím sladění měny bankovního úvěru s měnou většinových výnosů. Na závěr jsou předloženy návrhy na zlepšení současného zajištění a to jak v provozní tak v investiční oblasti projektu.