Sekuritizácia imigrácie v Maďarskej republike po roku 2015 - Gáliková, Nina; Druláková, Radka, 1973-; Tamchynová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Táto bakalárska práca analyzuje, či v Maďarsku dochádza k sekuritizácii imigrácie z hľadiska teoretického rámca Kodaňskej školy bezpečnosti. Úspešný proces sekuritizácie imigrácie nastáva v prípade, keď sú splnené nasledujúce podmienky: prvou podmienkou je označenie imigrácie ako hrozby, následne je potrebná akceptácia tejto hrozby spoločnosťou, čo umožní prijímanie mimoriadnych opatrení ako posledný predpoklad úspešnej sekuritizácie. Pomocou analýzy rétoriky predstaviteľov maďarskej vlády, prieskumu verejnej mienky a analýzy mimoriadnych politických procedúr v Maďarsku, táto práca dokazuje, že imigrácia je sekuritizovanou oblasťou v Maďarsku.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses