Změny indické zahraniční politiky vůči Pákistánu v kontextu vnitropolitických změn v Indii - Třicátníková, Tereza; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Hlavsová, Aneta, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
V bakalářské práci se zabývám změnou indické zahraniční politiky vůči Pákistánu s nástupem nové vlády v Indii. Zaměřuji se konkrétně na změnu obsazení postu ministerského předsedy. V teoretické části práce definuji pojem zahraniční politika a rozebírám teoretický rámec, o který se v dalších částech práce opírám, kterým je teorie nástrojů zahraniční politiky a faktory, které mají na její tvorbu vliv. Následuje historický vývoj indické zahraniční politiky a charakteristika indického politického systému. V následující, empirické části analyzuji politiku vlád Manmóhana Singha a Nárendry Módího ve vztahu k Pákistánu.Výzkum provádím analýzou osobnosti a zahraniční politiky současného a bývalého indického předsedy vlády (Nárendry Módího a Manmóhana Singha) a jejich následnou komparací.Cílem práce je ověřit, zda Nárendra Módí změní nástroje zahraniční politiky či způsob jejich využití a tím změní zahraniční politiku Indie vůči Pákistánu.
Vedoucí práce: Jan Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses