Dopad svetovej krízy na proces prijímania eura v Lotyšsku - Bebjak, Pavol; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práca skúma prepojenie svetovej krízy z roku 2008 s procesom prijímania eura v Lotyšsku. Práca skúma hospodársky vývoj Lotyšska do doby krízy, následne príčiny veľkého poklesu HDP v Lotyšsku v období 2008 až 2010 a jednotlivé vládne opatrenia, ktoré boli reakciou na krízu, potom zhodnocuje, ako boli príčiny krízy a prijaté opatrenia previazané s faktom, že Lotyšsko v tejto dobe prijímalo euro za svoji národní menu. Analýza dát a opatrení prijatých lotyšskou vládou ukazuje na fakt, že kríza z roku 2008 a proces prijímania eura boli v lotyšskom prípade previazané procesy, ktoré sa vyvíjali smerom, akým sa vyvíjali aj preto, že výrazne ovplyvňovali jeden druhý a tiež, že kríze vo finále dopomohla Lotyšsku k vstupu do eurozóny, pretože urýchlila procesy, ktoré k prijatiu eura viedli.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses