Role OSN v regulaci transnacionálních korporací v oblasti lidských práv - Phung, My Linh; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Burešová, Jana, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
S narůstajícím vlivem transnacionálních korporací (TNCs) rostla i potřeba tyto aktéry mezinárodních vztahů regulovat zejména v oblasti lidských práv, která jsou TNCs často porušována. Mezi mezinárodními organizacemi zabývajícími se regulací TNCs patřila i OSN, jejíž snaha stále pokračuje i dnes. Cílem této bakalářské práce je proto zjištění, jakými nástroji OSN reguluje TNCs v oblasti lidských práv. První část této práce se zaměří na pojem TNCs a stručný popis jejich současných regulací v oblasti lidských práv. Dále se práce věnuje snahám OSN o regulaci TNCs v oblasti lidských práv, tedy její iniciativě UN Global Compact a pokusům o regulaci TNCs spadající pod Radu pro lidská práva.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses