Zahraniční partnerství měst a cestovní ruch - Martínková, Barbora (2018)
Bakalářská práce se zabývá zahraničním partnerstvím měst a jeho vlivem na cestovní ruch. Vysvětluje základní princip, na jakém partnerství fungují a jsou tvořena, systém navazování partnerství mezi městy, historii a vývoj od prvních partnerských měst až po současnost. Stěžejní část práce má za cíl zhodnotit vliv zahraničního partnerství měst na různé formy cestovního ruchu obecně a poté konkrétně na příkladu vybraných dvojic partnerských měst. Zvolené příklady zahraničního partnerství jsou charakterizovány, je popsán vliv partnerství na cestovní ruch v daných městech a jsou představeny fungující projekty v rámci partnerství. Na závěr jsou předneseny návrhy na možné zlepšení fungování uvedených partnerství.