Zahraniční partnerství měst a cestovní ruch - Martínková, Barbora; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá zahraničním partnerstvím měst a jeho vlivem na cestovní ruch. Vysvětluje základní princip, na jakém partnerství fungují a jsou tvořena, systém navazování partnerství mezi městy, historii a vývoj od prvních partnerských měst až po současnost. Stěžejní část práce má za cíl zhodnotit vliv zahraničního partnerství měst na různé formy cestovního ruchu obecně a poté konkrétně na příkladu vybraných dvojic partnerských měst. Zvolené příklady zahraničního partnerství jsou charakterizovány, je popsán vliv partnerství na cestovní ruch v daných městech a jsou představeny fungující projekty v rámci partnerství. Na závěr jsou předneseny návrhy na možné zlepšení fungování uvedených partnerství.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses