Incoming medical tourism v České republice - Molitor, Štěpán; Luštický, Martin, 1982-; Pažitný, Peter, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Práce se zabývá incoming medical tourism do České republiky. Popisuje zdravotní turistiku a následně se zaměřuje na ruskou klientelu jako na cílový segment. Zkoumá požadavky a přání ruských zdravotních turistů a zasazuje je do kontextu současné situace ruského a českého zdravotnictví. Pro sběr a analýzu dat jsou použity kvantitativní i kvalitativní metody. Jsou zkoumána statistická data a zprávy odborných organizací a závěry jsou rozšířeny o informace z rozhovorů s manažery vybraných soukromých klinik. Výstupem práce je výzkumem podložený soubor doporučení pro kliniky nebo zprostředkovatelské agentury, které chtějí cílit na ruské klienty.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: zdravotní turistika; zdravotnictví; soukromé kliniky; cestovní ruch; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; medical tourism; health service; private clinics; tourism; Czechia; master's theses