Sociální zabezpečení v České republice a Velké Británii - Brejníková, Monika (2018)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení sociálního zabezpečení v České republice a Velké Británii. První část je věnována stručnému úvodu do sociálního zabezpečení a definici vybraných pojmů sociálního zabezpečení. V druhé části práce jsou obsaženy prameny práva sociálního zabezpečení České republiky, Velké Británie, Evropské unie a popis třech vybraných mezinárodních smluv. Stěžejní kapitoly bakalářské práce analyzují a následně komparují sociální zabezpečení České republiky a Velké Británie. Praktická část této bakalářské práce představuje dotazníkové šetření a zhodnocení získaných poznatků. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na dílčí úpravu sociálního zabezpečení v České republice.