Sociální zabezpečení v České republice a Velké Británii - Brejníková, Monika; Chvátalová, Iva; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnocení sociálního zabezpečení v České republice a Velké Británii. První část je věnována stručnému úvodu do sociálního zabezpečení a definici vybraných pojmů sociálního zabezpečení. V druhé části práce jsou obsaženy prameny práva sociálního zabezpečení České republiky, Velké Británie, Evropské unie a popis třech vybraných mezinárodních smluv. Stěžejní kapitoly bakalářské práce analyzují a následně komparují sociální zabezpečení České republiky a Velké Británie. Praktická část této bakalářské práce představuje dotazníkové šetření a zhodnocení získaných poznatků. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na dílčí úpravu sociálního zabezpečení v České republice.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses