Brazílie jako největší producent kávy na světě - Brožová, Lucie (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá produkcí kávy v Brazílii, která je největším světovým producentem kávy na světě. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První kapitola charakterizuje kávu jako komoditu od její historie, přes pěstování, zpracování až po následný export. Dále jsou v ní uvedeny informace o odrůdách kávy, které se v Brazílii pěstují, a pěstitelských oblastech Brazílie. Druhá kapitola je věnována vývoji kávové produkce v Brazílii od počátku 21. století do současnosti. Vývoj je zde mapován na grafech pomocí hodnot ze statistik Mezinárodní organizace pro kávu.