Vzájemný obchod zemí EU a ESVO - Gajanová, Natálie (2018)
Tato bakalářská práce má za cíl analyzovat vzájemné obchodní vztahy mezi zeměmi Evropské unie a Evropského společenství volného obchodu. První kapitola charakterizuje obě společenství samostatně a posléze se zabývá vzájemnými vztahy v historickém kontextu, které lze rozdělit do tří etap. Druhá kapitola popisuje smlouvy, na nichž stojí společné obchodní vztahy a mezi něž řadíme Dohodu o Evropském hospodářském prostoru a bilaterální dohody Švýcarska s EU. Třetí kapitola je zaměřena na obchodu mezi Evropskou unií a Švýcarskem, které je členem ESVO.