Systém RAPEX - Hrnčárková, Kristýna (2018)
Cílem této práce je zhodnotit systém včasné výstrahy pro nebezpečné nepotravinářské produkty RAPEX jakožto nástroj spolupráce na evropském vnitřním trhu a příležitost pro firmy efektivně posoudit perspektivu vztahů se svými dodavateli. První část představuje stručný úvod do problematiky ochrany spotřebitele. Druhá část se zabývá nastíněním principů systému RAPEX a podrobnou analýzou jeho záchytů v letech 2013-2017. Třetí část je potom zaměřena na vhodný výběr dodavatelů vyplývající z vysokých požadavků na bezpečnost a kvalitu prodávaných výrobků.