Marketingová komunikace v zubních ordinacích - Burešová, Eliška (2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na marketingovou komunikaci v zubních ordinacích. Cílem práce je pak konkrétně zhodnotit efektivitu marketingové komunikace zubního střediska MUDr. Bureše. Účinnost marketingové komunikace bude pak měřena na jedné straně nově příchozími pacienty a na straně druhé vynaloženými náklady na marketingové komunikační nástroje. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V první části práce, teoretické, je představen marketingový mix služeb ve zdravotnictví, přičemž se z velké části týká právě marketingové komunikace a jejich jednotlivých nástrojů. V praktické části jsou teoretické okruhy aplikovány přímo na vybrané zubní středisko. Na závěr jsou na základě zjištěných výsledků a teoretických poznatků navržena doporučení, která by mohla majitele zubního střediska doktora Bureše inspirovat ke změnám, které povedou k efektivnějšímu oslovení nových pacientů.