Rozvoj cestovního ruchu v CHKO Brdy - Matějková, Kristýna (2018)
Tématem práce je analýza potenciálu cestovního ruchu v chráněné krajinné oblasti Brdy. Cílem práce je rozbor atraktivit v lokalitě, kapacity ubytovacích a stravovacích zařízení a jiných služeb pro turisty v blízkém okolí. Dalším cílem je navržení a doporučení potřebného budoucího zdokonalení infrastruktury. Bakalářská práce byla zpracovávána ve spolupráci se Správou chráněné krajinné oblasti Brdy. Byla provedena analýza infrastruktury přímo v terénu a navržena dotazníková šetření týkající se veřejného mínění. Dle podrobné analýzy má CHKO Brdy svým návštěvníkům co nabídnout, a tak i cestovní ruch zde má svůj potenciál. Kapacita ubytovacích a stravovacích zařízení se momentálně jeví jako dostačující, avšak je nutné aktuální situaci stále sledovat. Vzhledem k provedené analýze byla v práci navržena potřebná opatření s ohledem na udržitelnost rozvoje cestovního ruchu.