Návrh opatření pro navýšení návštěvnosti ZOO Chleby - Boumová, Romana (2018)
Bakalářská práce se zabývá managementem a marketingem zoologických zahrad, s podrobnějším zaměřením na ZOO Chleby. Po krátkém úvodu do teorie činnosti zoologických zahrad následuje analýza aktuální situace zoologické zahrady Chleby, týkající se její nabídky, návštěvnosti, marketingové strategie, financování a hodnocení návštěvníků. Na základě zjištěných skutečností v kombinaci s porovnáním s konkurencí jsou v práci uvedeny návrhy a doporučení, která lze aplikovat v konkrétním případě ZOO Chleby a která mohou pomoci navýšit roční počet návštěvníků na požadovanou hranici.