Migrace a média : případová studie České Republiky - Sattar-zada, Ayla (2018)
Podle průzkumu Eurobarometru z roku 2017, Česká republika má velice negativní postoj k přijímaní uprchlíků a považuje migrační krizi za jeden ze svých největších problémů. Bakalářská práce "Migrace a média: případová studie České Republiky" klade si za cíl zjistit, zdali náplň internetových zpravodajských kanálů v České Republice může negativně ovlivňovat postoj její obyvatelstva vůči uprchlíkům. Z čehož vyplývá, že hlavní součastí této práce je analýza Českého internetového zpravodajství - konkretně portálů Aktuálně, Idnes, Lidovky, Novinky a Parlamentní listy - a jeho vliv na formování veřejného mínění ohledně dané problematiky. Jako teoretické východisko pro tuto práci byla použita teorie konstrukci mediálního obrazu, včetně jednotlivých mechanismů konstrukci zprav. V závěru je provedeno komparativní srovnání analyzovaných zpravodajských portálů a určeno, jakým způsobem jsou podle autora schopny ovlivňovat české obyvatelstvo.