Migrace a média : případová studie České Republiky - Sattar-zada, Ayla; Votoupalová, Markéta; Novotný, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Podle průzkumu Eurobarometru z roku 2017, Česká republika má velice negativní postoj k přijímaní uprchlíků a považuje migrační krizi za jeden ze svých největších problémů. Bakalářská práce "Migrace a média: případová studie České Republiky" klade si za cíl zjistit, zdali náplň internetových zpravodajských kanálů v České Republice může negativně ovlivňovat postoj její obyvatelstva vůči uprchlíkům. Z čehož vyplývá, že hlavní součastí této práce je analýza Českého internetového zpravodajství - konkretně portálů Aktuálně, Idnes, Lidovky, Novinky a Parlamentní listy - a jeho vliv na formování veřejného mínění ohledně dané problematiky. Jako teoretické východisko pro tuto práci byla použita teorie konstrukci mediálního obrazu, včetně jednotlivých mechanismů konstrukci zprav. V závěru je provedeno komparativní srovnání analyzovaných zpravodajských portálů a určeno, jakým způsobem jsou podle autora schopny ovlivňovat české obyvatelstvo.
Vedoucí práce: Markéta Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses