Současná integrační politika České republiky v kontextu integrační politiky Evropské unie v praxi - Krovová, Eliška (2018)
Vzhledem k posledním událostem na mezinárodní scéně je více než patrné, že mezinárodní migrace osob, a s ní nedílně spojená integrace cizinců, především v zemích Evropské unie nabývá na svém významu. To samé se dá říci o České republice, jejíž samostatná integrační politika má zatím, ve srovnání s jinými evropskými státy, poměrně krátkou historii, jedná se zde ale o stále aktuálnější téma, a to i vzhledem ke konstantně rostoucímu počtu přistěhovalců, kteří si Českou republiku vybírají jako cílovou destinaci. Výzvu mj. představuje koordinace české integrační politiky s tou evropskou. Cílem této práce je tedy zhodnotit, do jaké míry navazuje současná česká integrační politika na integrační politiku EU a jakým způsobem funguje v praxi.