Vliv bezpečnostní situace na chování účastníků cestovního ruchu (výjezdový cestovní ruch) - Dytrychová, Hana (2018)
Tato práce se zabývá v současnosti aktuálním tématem bezpečnosti a jejím vlivem na spotřebitelské chování ve výjezdovém cestovním ruchu. Cílem diplomové práce je zjistit, které skutečnosti ohrožující bezpečnost ovlivňují rozhodování účastníků cestovního ruchu při výběru a následném uskutečnění jejich dovolené. Za tímto účelem bylo provedeno dotazníkové šetření pro respondenty z České republiky, kteří cestují do zahraničí. V teoretické části jsou definovány jednotlivé pojmy dané problematiky a zmíněny dosavadní poznatky výzkumů na toto téma. V praktické části jsou rozebrány výsledky jednotlivých otázek dotazníkového šetření, zaměřující se na bezpečnostní okolnosti výběru destinace a rizikové chování návštěvníků v destinaci. Závěrečná kapitola shrnuje nejvýznamnější poznatky plynoucí z výzkumu a zmiňuje možné důsledky pro marketing destinace.