Vliv bezpečnostní situace na chování účastníků cestovního ruchu (výjezdový cestovní ruch) - Dytrychová, Hana; Jarolímková, Liběna; Havlíčková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce se zabývá v současnosti aktuálním tématem bezpečnosti a jejím vlivem na spotřebitelské chování ve výjezdovém cestovním ruchu. Cílem diplomové práce je zjistit, které skutečnosti ohrožující bezpečnost ovlivňují rozhodování účastníků cestovního ruchu při výběru a následném uskutečnění jejich dovolené. Za tímto účelem bylo provedeno dotazníkové šetření pro respondenty z České republiky, kteří cestují do zahraničí. V teoretické části jsou definovány jednotlivé pojmy dané problematiky a zmíněny dosavadní poznatky výzkumů na toto téma. V praktické části jsou rozebrány výsledky jednotlivých otázek dotazníkového šetření, zaměřující se na bezpečnostní okolnosti výběru destinace a rizikové chování návštěvníků v destinaci. Závěrečná kapitola shrnuje nejvýznamnější poznatky plynoucí z výzkumu a zmiňuje možné důsledky pro marketing destinace.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses