Specifika obchodního jednání ve Finsku a vzájemná spolupráce s Českou republikou - Kopová, Lucie; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem bakalářské práce je charakterizovat specifika obchodního jednání ve Finsku a popsat jeho spolupráci s Českou republikou. Dílčím cílem práce je porovnat teoretické údaje o obchodním jednání se zkušenostmi českých firem. Informace jsou srovnávány i na základě rozhovoru, který poskytla firma Mitas, a. s. Bakalářská práce je členěna do čtyř kapitol. První kapitola uvádí základní informace o Finsku. Druhá kapitola popisuje obchodní jednání ve Finsku, zabývá se etiketou a fázemi jednání. Třetí kapitola se zaměřuje na obchodní a diplomatické vztahy Finska s Českou republikou, nastiňuje příležitosti českého exportu. Poslední kapitola je praktickou částí bakalářské práce. Ve vlastním výzkumu jsou analyzovány výsledky dotazníků, které byly zaslány českým firmám obchodujícím s Finskem.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses