Skotský separatismus a možné důsledky na ekonomiku státu - Čunát, Michal; Vošta, Milan, 1962-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem práce je posoudit otázku a opodstatnění skotské nezávislosti především z hlediska ekonomického. První kapitola pojednává o obecných aspektech skotského separatismu. Dílčí cíl spočívá v poukázání na významné historické události, jež ovlivňovaly anglo-skotské vztahy a kategorizaci separatismu. Druhá kapitola popisuje stav skotské ekonomiky a vybraných hospodářských odvětví. Dílčím cílem je zanalyzovat postavení Skotska v britské ekonomice. Třetí kapitola přináší nastínění možných dopadů pro Skotsko a Velkou Británii po případném skotském odtržení. Dílčí cíl zde spočívá v popsání vybraných důsledků. V závěru práce jsou shrnuty zjištěné skutečnosti a uvedení možného budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses