Cesta Velké Británie k Brexitu a jeho možná řešení - Jindrová, Marie; Bič, Josef; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá cestou Velké Británie od počátku její integrace v Evropské unii do okamžiků zhruba jednoho a půl roku po referendu o vystoupení z ní konaném roce 2016. Pohledem do historie a následným zhodnocením dopadů členství Velké Británie v EU jsou zkoumány důvody, které Británii k tomu kroku vedly. V návaznosti na to se práce věnuje právnímu zakotvení vystoupení z EU a spolu s probíhajícím vyjednáváním obou stran jsou analyzovány krátkodobé ekonomické dopady brexitu na Velkou Británii. V souvislosti se stále probíhajícím jednáním ohledně budoucího uspořádaní britsko-unijních vztahů práce uvádí a hodnotí několik možných modelů podoby budoucího vztahu Velké Británie k EU, na jejichž základě jsou nastíněny dopady dlouhodobé.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses