Podnikatelské prostředí Kanady - Svobodová, Jana; Müllerová, Františka, 1948-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavní cíl diplomové práce je zhodnocení podnikatelského prostředí Kanady. Dílčím cílem je určení výhod, resp. nevýhod kanadského trhu pro české subjekty, identifikace možností vstupu na tamní trh, určení perspektivních odvětví a překážek trhu. Dále práce analyzuje specifika kanadského trhu, především v otázkách kulturních rozdílů. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola obsahuje teoretickou část práce, kde je definováno podnikatelské prostředí, jsou zde představeny hlavní žebříčky konkurenceschopnosti a vysvětlena PESTLE analýza. Druhá kapitola aplikuje poznatky z první kapitoly na Kanadu. Třetí kapitola je věnována otázkám vstupu českého subjektu na kanadský trh. Poslední, čtvrtá kapitola je ryze praktickou částí práce, obsahuje rozhovory ověřující teoretické informace v praxi.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses