Generace X a Y v pracovním prostředí - Dytrtová, Hana (2018)
Tato diplomová práce se zabývá vícegeračním týmem a klade důraz na generaci X a Y v pracovním prostředí. Cílem je vytvoření návrhu přístupu manažera k těmto generacím na základě odhalení podobností a odlišností mezi danými generacemi. V teoretické části jsou vymezeny pojmy jako motivace, generace, tým a taktéž jsou zmíněny trendy pracovního prostředí. V metodologické části jsou zmíněny nástroje sběru vlastních dat, v tomto případě kvantitativní šetření formou online dotazníku, jehož závěry jsou kvalitativním šetřením rozebrány pomocí focus group. Vyústěním praktické části jsou doporučení pro manažery využitelná v praxi.