Informační podpora podnikatelských inkubátorů - Morc, Pavel; Gála, Libor, 1965-; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá Informační potřebou podnikatelských inkubátorů. Podnikatelských inkubátorů v poslední době přibývá vysokým tempem a tím narůstá konkurenční prostředí v této oblasti. Z tohoto důvodu by podnikatelské inkubátory měli vést informace minimálně o své konkkurenci. Competitive intelligence je poměrně nová metoda pro zpracování informací a může vést ke konkurenční výhodě, hlavní výhodou je získání potřebných informací co nejrychlejší a nejúspornější cestou. Hlavním cílem této práce je návrh systému CI pro podnikatelské inkubátory, pro dosažení tohoto cíle je potřeba splnit několik dílčích cílů a jedním z nich je zjistit informační potřebu podnikatelských inkubátorů. Zvolenou metodou pro dosažení cíle diplomové práce byl rozhovor se šéfy podnikatelských inkubátorů. Diplomová práce v praktické části také obsahuje seznam podnikatelských inkubátorů / akcelerátorů spolu se základními informacemi a krátkým popisem. V teoretické části diplomová práce obsahuje vymezení základních pojmů týkajících se competititve intelligence a podnikatelských inkubátorů, dále obsahuje vymezení subjektů podporující začínající podnikatele.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses