Naréndra Módí a současný nation branding Indie - Mudrová, Andrea (2018)
Bakalářská práce se věnuje nation brandingu, současnému trendu ve veřejné diplomacii, jež začíná být stále více využíván v oblasti veřejné diplomacie, prováděné státy a státními aktéry. Trend nation brandingu, tedy vytváření určité, specifické značky státu, je analyzován na příkladu Indie, druhého nejlidnatějšího státu světa, se současnou tendencí ke změnám v jejím vnímání na mezinárodním poli. Indie byla dříve prezentována jako země sekulární a stojící na morálně pevných principech svých zakladatelů. Současný indický premiér Naréndra Módí, velmi výrazná osobnost spojována jak s dynamickými, moderními reformami v Indii, tak s kontroverzemi nacionalismu a náboženského pluralismu, je jedním z hlavních aktérů indické veřejné diplomacie a zdá se, že při svém působení v pozici premiéra vytváří novou značku Indie, jako stabilní země s pokročilou ekonomikou, technologickým zázemím a stojících převážně na zásadách hinduismu. Práce tedy zkoumá také vliv osobnosti premiéra na nation branding Indie a v závěru je shrnut výsledek analýzy značek státu, které jsou v současnosti s Indií spojeny.