Marketingová strategie společnosti Svět oceli, s.r.o. - Gühl, Lukáš (2018)
Cílem diplomové práce je analyzovat prostředí společnosti Svět oceli s.r.o., analyzovat současnou marketingovou strategii a navrhnout její zlepšení. Teoretická diplomové práce popisuje vývoj a význam marketingu, specifika B2B marketingu, marketingové trendy, strategie a výzkum. V praktické části diplomové práce je představena vybraná společnost a je provedena analýza vnějšího prostředí společnosti spolu se SWOT analýzou. Na základě předešlých analýz je vytvořen návrh marketingové strategie společnosti. Poslední kapitola popisuje vlastní terénní šetření ve formě expertních rozhovorů. Na jeho základě jsou společnosti předloženy návrhy a doporučení, díky kterým by měla zefektivnit marketingovou komunikaci.