EÚ ako rámcujúci aktér – Energetická bezpečnosť - Kostelanská, Ivana; Dubský, Zbyněk, 1974-; Votoupalová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práca sa zameriava na problematiku vonkajšej dimenzie európskej energetickej politiky, pričom základným cieľom diplomovej práce je prostredníctvom teórie rámcovania analyzovať aktérstvo Európskej únie v rámci vonkajšej dimenzie energetickej bezpečnosti EÚ, a teda jej dovoznej závislosti na energetických surovinách. Diplomová práca je štruktúrovaná do troch logicky radených kapitol. Prvá vymedzuje teoretické východiská práce - energetickú bezpečnosť a rámcovanie. Druhá kapitola sa zameriava na formovanie vonkajšej dimenzie európskej energetickej politiky, analýze štruktúry energetického mixu EÚ a hodnoteniu dovoznej závislosti EÚ. Tretia kapitola následne analyzuje rolu Európskej Komisie, ktorú zohrala v rámcovaní energetickej politiky EÚ, predovšetkým jej vonkajšej dimenzie.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses