Marketingová studie vybraného památkového objektu - Oudesová, Markéta (2018)
Diplomová práce „Marketingová studie vybraného památkového objektu“ se zabývá podobou rozšířeného marketingového mixu vybrané české památky nacházející se v Plzeňském kraji. Hlavním cílem práce je analyzovat pojetí zmiňované památky a jejího bezprostředního okolí z hlediska produktu, ceny, propagace a dalších složek marketingového mixu služeb. Teoretická část zahrnuje vymezení základních pojmů v oblasti cestovního ruchu, charakteristiku současného stavu cestovního ruchu u nás, vývoj památkové péče na našem území a nastiňuje specifika marketingu v oblasti služeb a cestovního ruchu obecně. Praktická část práce se věnuje charakteristice regionu z pohledu cestovního ruchu a samotnému pojetí dané památky v kontextu marketingu a vymezení její pozice v oblasti turistických cílů v dané lokalitě. Významnou součástí jsou i dotazníková šetření týkající se povědomí o této památce a samotného hodnocení památky návštěvníky. Na závěr je sestavena SWOT analýza, kterou doprovází návrhy do budoucna.