Regulace léčivých přípravků se zaměřením na alternativní medicínu - Leipertová, Lucie (2018)
Tato diplomová práce se zabývá tématem regulace léčivých přípravků v České republice se zaměřením na alternativní medicínu. Práce je rozvržena do 5 kapitol. První kapitola definuje léčivý přípravek z právního pohledu a poskytuje ucelený přehled o tom, co léčivým přípravkem je a co není, zejména pomocí komparace s dalšími výrobky se zdravotními účinky. Druhá kapitola je zaměřena na regulaci alternativní medicíny obecně a její součástí je i regulace tradičních rostlinných léčivých přípravků. Třetí kapitola pojednává o regulaci homeopatie a homeopatik jako jediných léčivých přípravcích používaných v alternativní medicíně. Předposlední kapitola popisuje proces registrace léčiv. Závěrečná kapitola je věnována dvěma výzkumným šetřením - mezi lékaři a mezi spotřebiteli.