Regulace léčivých přípravků se zaměřením na alternativní medicínu - Leipertová, Lucie; Vavrečka, Jan, 1973-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá tématem regulace léčivých přípravků v České republice se zaměřením na alternativní medicínu. Práce je rozvržena do 5 kapitol. První kapitola definuje léčivý přípravek z právního pohledu a poskytuje ucelený přehled o tom, co léčivým přípravkem je a co není, zejména pomocí komparace s dalšími výrobky se zdravotními účinky. Druhá kapitola je zaměřena na regulaci alternativní medicíny obecně a její součástí je i regulace tradičních rostlinných léčivých přípravků. Třetí kapitola pojednává o regulaci homeopatie a homeopatik jako jediných léčivých přípravcích používaných v alternativní medicíně. Předposlední kapitola popisuje proces registrace léčiv. Závěrečná kapitola je věnována dvěma výzkumným šetřením - mezi lékaři a mezi spotřebiteli.
Vedoucí práce: Jan Vavrečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses