Destinačný manažment a marketing oblastnej organizácie cestovného ruchu - Križanová, Simona (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou destinačného manažmentu a marketingu oblastnej organizácie cestovného ruchu OOCR Slovenský raj & Spiš. Hlavným cieľom je analýza tejto problematiky v rámci danej organizácie a jej zhodnotenie v podobe SWOT analýzy. Na základe výsledkov analýzy je vedľajším cieľom navrhnúť odporúčania na zlepšenie. Teoretická časť práce je zameraná na vysvetlenie základných pojmov danej problematiky, ako aj podstata a funkcie organizácie cestovného ruchu. V praktickej časti je predstavená základná primárna i sekundárna ponuka destinácie Slovenský raj a Dolný Spiš a analýza OOCR Slovenský raj & Spiš z hľadiska jej základnej charakteristiky, financovania a činností. Jadro práce tvorí SWOT analýza organizácie a navrhnuté odporúčania na zlepšenie v manažmente a marketingu destinácie pre organizáciu.