Využívání mikrofinančních služeb ženami v Bolívii - Švomová, Veronika (2018)
Předmětem diplomové práce "Využívámí mikrofinančních služeb ženami v Bolívii" je identifikovat silné a slabé stránky mikrofinančních programů, které jsou využívány ženami v Bolívii. Práce představuje mikrofinance na teoretické úrovni, uvádí, kdo jsou jejich klienti a které subjekty je poskytují. Práce se věnuje historickému vývoji a současné situaci mikrofinančního sektoru. Praktická část práce se zabývá přístupem bolivijských žen k mikrofinančním službám. Řeší socioekonomickou pozici žen a její vývoj a představuje instituce, které ženám v Bolívii své služby poskytují.