Obchodní a kulturní specifika Nového Zélandu - Babiánková, Eliška; Müllerová, Františka, 1948-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem bakalářské práce je charakterizovat obchodní a kulturní specifika Nového Zélandu. Práce má poskytnout informace pro získání základního přehledu o zemi a připravit zájemce o obchodní styk na možné kulturní odlišnosti a specifika. První kapitola je zaměřena na základní charakteristiku Nového Zélandu a poskytuje informace o geografii, demografii, státním zřízení, státních symbolech, administrativně-správním členění, členství v mezinárodních organizacích, průmyslu, zemědělství, službách, základních makroekonomických ukazatelích a zahraničním obchodu. Druhá kapitola se zabývá novozélandskou kulturou, konkrétně historií, státními svátky, uměním, sportem, tradiční kuchyní a hlavními turistickými destinacemi. Závěr této kapitoly je věnován dimenzím dle Geerta Hofstedeho a Fonse Trompenaarse. Třetí kapitola pojednává o příjezdu na Nový Zéland a následném kontaktu s lidmi, přičemž největší část této kapitoly je věnována etiketě a přípravě a průběhu obchodního jednání.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses