Česko-egyptská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Tomková, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Daza Aramayo, Lourdes Gabriela, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem práce je specifikovat vzájemnou obchodní spolupráci mezi Českou republikou a Egyptem, charakterizovat egyptskou kulturu a následně ji porovnat s kulturou českou. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola představuje Egypt z hlediska geografie a demografie, dále je zde popsán politicko-právní systém, ekonomická situace a zahraniční obchod. Druhá kapitola je zaměřena na česko-egyptské obchodní vztahy, jejich vývoj a analýzu obchodní výměny jak z hlediska objemu, tak komoditní struktury. Třetí kapitola je věnována kulturním odlišnostem mezi Českou republikou a Egyptem. Rysy obou kultur jsou zde mimo jiné shrnuty pomocí teorie Geerta Hofstedeho. Poslední kapitola je založena na rozhovorech se dvěma odborníky, kteří mají v oblasti česko-egyptské obchodní spolupráce bohaté zkušenosti.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses