Fenomén YouTube a jeho využití k marketingovým účelům - Rážová, Eliška; Kubálková, Markéta, 1970-; Dvořáková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce pojednává o youtuberech a jejich využití jako nástroj marketingu. Nejprve je čtenář uveden do problematiky online marketingu, sociálních sítí a jejich využití k naplnění marketingových cílů. Další kapitola se věnuje platformě YouTube. Je vysvětlen princip jejího fungování, pojem youtuber a jsou představeny druhy videí, která youtubeři nejčastěji publikují. Poslední kapitola se věnuje influencer marketingu, popisuje, jak spolupráce značky s youtuberem probíhá a doporučuje, jakých chyb se vyvarovat. V praktické části je dále zpracován dotazník, jehož cílem bylo zjistit, jak na spolupráce youtuberů se značkami nahlíží jejich fanoušci. Cílem této práce je vytvořit ideální postup, kterým by se značky měly řídit při tvoření kampaní ve spolupráci s youtubery.
Vedoucí práce: Markéta Kubálková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses