Lázeňství ve vybrané destinaci ( Maďarsko) - Hrabcová, Tereza; Indrová, Jarmila; Zdenková, Karolína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se věnuje problematice lázeňství v Maďarsku. Cílem bakalářské práce je poskytnout ucelený přehled o maďarském lázeňství, charakterizovat jeho význam a popsat současnou situaci. Vlastní práce je rozdělena do čtyř kapitol. První část práce se zabývá vymezením základních pojmů v oblasti lázeňství a lázeňského cestovního ruchu. Další kapitola je věnována základní charakteristice Maďarska, obsahuje základní geografické údaje, popis současné ekonomické situace a aktuální vývoj cestovního ruchu v zemi. Stěžejní část práce je už zaměřena na charakteristiku maďarského lázeňství. Součástí je stručný přehled historického vývoje, popis legislativy a také typologie maďarských lázeňských míst. V závěru práce se nachází profil vybraných významných maďarských lázeňských míst, která jsou zde představena a analyzována z hlediska jejich léčebného významu, výskytu přírodního léčivého zdroje a vybavenosti lázeňského střediska.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses