Distribuční analýza malého turistického komplexu - Prokopová, Michaela (2018)
Bakalářská práce se zabývá distribuční analýzou konkrétního malého podniku. Představuje téma distribučních cest v oboru strategického marketingu, tržní segmentaci a její kritéria. Podrobně se věnuje distribuční politice a jednotlivým distribučním cestám. V praktické části představuje turistický areál kemp Drusus, kde analyzuje jeho jednotlivé složky dle využití potenciálu a ubytovacích kapacit. Dále specifikuje podnikem využívané distribuční kanály, jeich výhody a nevýhody. Pozornost věnuje také distribučnímu partnerství s tuzemskými i zahraničními internetovými portály. V poslední části vyhodnocuje efektivitu aplikované distribuční strategie a představuje návrhy na možné změny.