Stav připravenosti ČR na přijetí jednotné evropské měny - Fejfarová, Magdaléna (2018)
Bakalářská práce „Stav připravenosti ČR na přijetí jednotné evropské měny“ se zabývá přistoupením České republiky do eurozóny. První kapitola obeznamuje čtenáře se vstupem České republiky do Evropské unie a o závazku přijmout euro. Druhá kapitola je zaměřena na maastrichtská konvergenční kritéria a jejich plnění Českou republikou. Ve třetí kapitole je vyhodnocení cyklické a strukturální sladěnosti ČR s eurozónou a přizpůsobovací mechanismy, které vypovídají o schopnosti čelit případným asymetrickým šokům bez samostatné měnové politiky. Poslední kapitola objasňuje možné přínosy a rizika zavedení eura a shrnuje názory několika podnikatelů na téma přijetí eura v ČR.