Stav připravenosti ČR na přijetí jednotné evropské měny - Fejfarová, Magdaléna; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce „Stav připravenosti ČR na přijetí jednotné evropské měny“ se zabývá přistoupením České republiky do eurozóny. První kapitola obeznamuje čtenáře se vstupem České republiky do Evropské unie a o závazku přijmout euro. Druhá kapitola je zaměřena na maastrichtská konvergenční kritéria a jejich plnění Českou republikou. Ve třetí kapitole je vyhodnocení cyklické a strukturální sladěnosti ČR s eurozónou a přizpůsobovací mechanismy, které vypovídají o schopnosti čelit případným asymetrickým šokům bez samostatné měnové politiky. Poslední kapitola objasňuje možné přínosy a rizika zavedení eura a shrnuje názory několika podnikatelů na téma přijetí eura v ČR.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses