Kulturní zvyklosti Indie a jejich vliv na obchodní jednání - Kazimourová, Tereza; Müllerová, Františka, 1948-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat kulturní specifika Indie a jejich dopad na obchodní jednání. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá významem kultury a představuje výzkum šesti kulturních dimenzí nizozemského sociologa Geerta Hofstedeho. V druhé kapitole dochází k podrobné charakteristice Indie, především její společnosti, náboženství a kastovního systému. Model Hofstedeho dimenzí je zde aplikován na indické kulturní standardy. Třetí kapitola je zaměřená na předpoklady a průběh úspěšného obchodního jednání s indickými partnery a zahrnuje národní zvyklosti, pravidla a vlastnosti Indů v oblasti prvního setkání a vyjednávání. Závěrečná kapitola se věnuje rozhovoru s českým zástupcem, který Indii pracovně navštívil.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses